Monday, July 8, 2013

ALHAMDULILLAH


assalamualaikum.

Alhamdulillah  kita masih diberi oksigen free of charge oleh Allah SWT untuk terus bernafas di atas muka bumi nie. sebenarnya, perkara pertama yang perlu kte amalkan bila kte bangun celik mata pada pagi hari kte sepatutnya mengucapkan 'Alhamdulillah, aku masih hidup'. sebab kte masih diberi peluang untuk berubah ke arah yang lebih baik dari hari semalam. 

mungkin kte tak sedar yg semalam atau malam semalam atau kelmarin kte ade buat sesuatu yang menyakitkan hati org atau buat hal2 yng melaghakan tapi tk berkesempatan untuk meminta maaf, bertaubat atau sebagainye. ye lah manusia itu kan pelupa sifatnye. 


Nah..dengan rahmat Allah yang sifat-Nya Maha Penyayang lagi Maha Pengasih-NYA, roh dan jasad kte masih bersatu apabila bangun keesokan paginye untuk terus beribadat kepada Allah SWT dan berbuat baik kepada sesama manusia. bersuyukurlah. kte diberi masa lagi untuk berubah menjadi seorang hamba Allah yang baik dan lebih baik kerana...




SYARAT UNTUK BERUBAH ADALAH HIDUP (Farah Lee, 2013)





wah, begitu drastik perubahan cara penulisan ko ye cik fiza setelah lame menyepi. ala-ala 'ustazah' gituu. hehe. Tercetusnye idea untuk tulis satu entry hari nie menandakan aku masih hidup.Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. :)

Alhamdulillah sekali lagi sebab esok kita da nak berpuasa!!!!!!!! seronok tak? seronok tak? (aku tak tahu aku tanye sape padahal ade ke sesape ke bace belog aku  nie.muehehe) aku rase amat amat beryukur Tuhan masih panjangkan nyawa aku untuk merasai nikmat dan barakah dalam bulan Ramadhan kali ini. :') 

insyaAllah, aku pun ade target aku untuk dicapai bulan puasa kali ini. ape dia target tu?

biarlah rahsia..heee...tayah la nak kecoh kt cite sume tu kt public la cik fiza weh. 

haaa..muqadimah di atas agak 'ustazah' kot..hehe..feeling Ramadhan tu mesti kena ade la kan. bulan Ramadhan bulan yang mulia. takan ko nak taip starting entry maki hamun orang, mengata, fitnah sana sini, gosip2 artis Malaysia, betol tak? betol tak? (sekali lagi soalan yg dituju pada ntah siapa..huhu). 


so dengan kesedaran yang ada, aku cuba untuk menulis tentang peringatan untuk diri sendiri. frankly speaking, apa yang aku tulis nie betol2 ikhlas dari hati dan sebagai peringatan kepada diri sendiri yang hina dina ini. 


salam Ramadhan. chill ok.


wassalam.

^____________^














1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

aku yg semakin 'mature' :p

Lilypie Kids Birthday tickers